Geam termoizolant Suceava — Gridoma
Deținem marcajul CE și producem vitraje de calitate, aliniati la standardele europene.

Geam termoizolant

Sticla reprezintă aproximativ 90% din suprafaţa unui panou de tâmplărie. De aceea, pentru obţinerea unui ansamblu termoizolant și fonoizolant unitar este foarte importantă configurarea corectă a pachetului de sticlă.

Vitrajul izolant este se compune din:

1.panourile de sticlă – două sau trei – În general, grosimea foilor de sticlă este de 4 mm (6 mm în cazul în care dimensiunile depășesc 1500 mm).
2. bagheta distanţier – determină grosimea cavităţii dintre panourile de sticlă şi poate fi: asamblată cu colţare sau fi îndoibilă – din oţel, din aluminiu sau din materiale compozite care au proprietăţi sporite termoizolante şi anticondens – „warm-edge”/”thermix”.
3. aer sau gaz inert (argon) ce umple cavitatea creata de bagheta intre cele două  panouri de sticlă
4. sigilarea primară se execută cu butil şi se poziţionează pe perimetrul baghetei distantiere realizand lipirea panourilor de sticla pe aceasta.
5. sigilarea secundară se face cu poliuretan şi rolul acesteia este de a închide etanş conturul vitrajului izolant, asigurând o asamblare mecanică stabilă.
6. sita moleculară este introdusă în bagheta distanţier, având rolul de a adsorbi umiditatea din interiorul pachetului.

            Pachetele de sticlă cu două foi pot avea grosimi între 12mm și 32mm, iar cele cu trei foi între 32 și 52 mm.

            Indiferent de alegere,  vă veți bucura de confort fonic și termic, vizibilitate mai bună, siguranță și economie de energie pe tot parcursul anului. Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru orice informații.

 

Confort pe timp de iarnă

Vitrajul triplu îmbină un nivel înalt de eficiență energetică cu o transparență totală și, implicit, o transmisie foarte bună a luminii. Vitrajul izolant reține căldura din încăpere și permite căldurii naturale să pătrundă, încălzind și mai mult spațiul interior.
 Izolare termică – standard
 •    Specific vitrajelor care au un coeficient de transfer termic cuprins între 1.1 și 1.0 (W/m².K).
Izolare termică – avansată
 •  Specific vitrajelor care au coeficient de transfer termic ≤ 0.6 (W/m².K)

Confort pe timp de vară

Permite pătrunderea luminii naturale, reflectând, în același timp, două treimi din căldura solară, pentru a evita supraîncălzirea încăperilor. Astfel, prin utilizarea redusă a aparatului de aer condiționat, consumul de energie va fi mult mai scăzut. Protecția solară sporită blochează energia solară la exterior, eliminând supraîncălzirea spațiului interior.
Control solar – standard
 •  Specific vitrajelor duble, reducerea costurilor cu peste 30%.
Control solar – avansat
 • Specific vitrajelor triple, reducerea costurilor cu peste 40%.

Confort Acustic

                Vitrajele acustice conțin o peliculă distinctă din plastic, ce împiedică propagarea sunetului de la o foaie de sticlă la cealaltă. Acționează precum o barieră și diminuează zgomotul de afară. Confortul dumneavoastră acustic poate fi, de asemenea, îmbunătățit, dacă puteți elimina sursa zgomotului.

 Dacă sunteți mai sensibili la poluarea fonică sau dacă locuința dumneavoastră este mai expusă acestui tip de poluare, este necesar un nivel de absorbție a sunetului de peste 35 dB.

Confort acustic – standard
 •  Specific vitrajelor care oferă o reducție acustică ≥ 35 dB.
  Confort acustic – avansat
 • Specific vitrajelor care oferă o reducție acustică ≥ 38 dB.

Confort pe timpul zilei

Ferestrele cu vitraje de dimensiuni mari permit o iluminare mai bună a spațiului interior, asigurând, în același timp, deschiderea și comunicarea cu exteriorul. În plus, folosirea redusă a corpurilor de iluminat artificial duce la un consum mai mic de energie.

Transparență

 • Specific vitrajelor cu o transmisie luminoasă ≥ 65%
Economisire energie

            Vitrajele de înaltă performanță pot îmbunătăți substanțial consumul de energie și pot reduce cheltuielile cu peste 30%, în comparație cu un vitraj simplu. Sistemul etanș păstrează căldura înăuntru și, în același timp, permite luminii naturale să încălzească interiorul casei pe timp de iarnă. Pe timp de vară, vitrajele reflectă mare parte din căldura solară și elimină riscul supraîncălzirii spațiului. Datorită pierderilor reduse de căldură și utilizării mai puțin frecvente a aparatelor de aer condiționat și a corpurilor de iluminat, consumul de energie este micșorat.

Economii de energie – standard
 •  Specific vitrajelor duble, reducerea costurilor cu peste 30%.
Economii de energie – avansate
 • Specific vitrajelor triple, reducerea costurilor cu peste 40%.

Siguranță și securitate

            Vitrajele cu sticlă laminată elimină riscul accidentelor cauzate de posibilele spargeri ale sticlei și oferă securitate în cazul tentativelor de pătrundere prin efracție. Sticla laminată pentru siguranță este alcătuită dintr-o peliculă din plastic (PVB) intercalată între două panouri de sticlă. În cazul în care sticla se sparge, cioburile răman atașate de peliculă. Sticla laminată pentru securitate este alcătuită din două pelicule de plastic (PVB) intercalate între două panouri de sticlă. Acest tip de sticlă protejează oamenii și bunurile în caz de agresiune.

Siguranță
 • Specific vitrajelor cu sticlă laminată alcatuită din două foi de sticlă de 3 sau 4 mm și un singur film de PVB.
Securitate
 • Specific vitrajelor cu sticlă laminată alcatuită din două foi de sticlă de 4 mm și două filme PVB.
Call Now Button